keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Suomi puhuu Suomesta ja uppopaistettu sukupuoli

Olen huomannut, että suomalaisissa lehdissä joka toinen kolumni, jollei muutama artikkelikin, käsittelee tai sivuaa sitä, että millaisia me suomalaiset nyt olemme. Jotenkin se Suomi-identiteetti yritetään kovasti kirjoittaa auki, ja suomalaisuutta tiivistää johonkin nasevaan stereotypiaan. Jotain yhdistäviä piirteitä halutaan löytää.

En ole kuitenkaan huomannut, että joku olisi kirjoittanut  suomalaisten suhteesta sukupuoleen. Sanoisimpa, että se on erityisen neutraali. Olen huomannut, että tosi monissa muissa kulttuureissa sukupuoli on enemmän esillä. Kyllähän Suomessa puhutaan tasa-arvosta jne, mutta ihan sellaisella arkipäiväisellä tasolla se ei vaikuta niin paljon.

Tai sitten mä olen elänyt siinä kuuluisassa liberaalikuplassa.

Singaporelaiselle kämppikselle on luksusta kävellä yksin kaupungilla ilman, että miehet huutelevat tuhmia perään. Joku juopunut mies ohitti hänet pimeällä kadulla, eikä sanonut mitään! Sitä ei olisi kotopuolessa tapahtunut.

Itä-eurooppalainen kamu ihmetteli, miten hänen käppiksensä eivät osaa kokata, vaikka ovat tyttöjä.

Mainitsin omalle skottikullalle siitä, että keväällä saattaa tulla Suomesta kamuja kylään. Joilla on Y-kromosomi. Jotka saattaisivat mahdollisesti nukkua mun huoneessa. Se oli kummallista. Täällä kuulemma tarkoittaa, että tuhmuuksia harjoitetaan, jos XX ja XY nukkuvat samassa huoneessa. Jos ajattelee kielitieteelliseltä kannalta, niin sitähän se yhdessä nukkuminen tarkoittaa englanniksi.

Sillä on myös absurdi käsitys siitä, että miehen pitää maksaa ja tarjota ulkonakäymiset, sekä kantaa ostoskassit.

Yksi kamuni yritti majoittua Englannissa vastakkaisen sukupuolen edustajan luokse. Hän oli tehnyt puhtaan platoniset aikeensa selväksi, mutta paikan päällä selvisi, ettei platonisuus oikein sopinutkaan, joten kamuni sitten karkasi.

Kaikenmaailman Protuillakin nukutaan vaikka kuinka monen pojan kanssa samassa huoneessa, eikä siitä ole mitään lääppimistä seurannut.

Ja Protuilla mahdollisesti tapahtuvista asioista puheenollen, sekasauna ja ylipäänsä sauna on suurta kummallisuutta. Monelle on ollut mahdoton yhtälö käsittää, ettei saunaan mennä tsiigailemaan tissejä ja peeniksiä. Ylipäätään alastomuus naisten- tai miestensaunassakin on ihan hassua. Käyks lapsetkin saunassa? Entä joku pikkutyttö, eihän mies voi mennä sen kanssa saunaan? Ai uimahallissakin?

Alastomuus on melkein kaikissa kulttuureissa ihan äärimmäinen tabu ja pelkästään seksuaalinen asia. Suomalaiset on aika rento nakupellekansa.

Täällä uppopaistetaan mitä tahansa. Olen nähnyt uppopaistettua pizzaa.

Menin nuudelimestaan, ostin nuudeleita ja sitruunakanaa. Niihin kanasiin oli uppopaistettu sellanen jäätävä kerrostuma, etten ollut varma oliko se itse kanaa suurempi. Muutenkin se maistui enemmän sokerilta kuin sitruunalta ja mua alkoi inhottaa, enkä voinut syödä siitä puoliakaan. Onneksi en valinnut isoa annosta.

Heilani tutustutti innoissaan mut paikalliseen herkkuun, skotlantilaiseen munaan. Se on keitetty muna, joka on päällystetty jollain random mössöllä, ja ylläri pylläri, uppopaistettu.

Mä en enää ikinä halua syödä mitään uppopaistettua. Paitsi jos on humala ja aamuyö.

Tosiaan, oho, mä styylaan.


Rauhaa, Rakkautta
Julle

3 kommenttia:

  1. Täällä uppopaistetaan myös Mars-patukoita ;)

    VastaaPoista
  2. Mä oon kullut, että täälläkin, mutten ole nähnyt vielä.

    VastaaPoista
  3. uuuu! so happy f you my love ^^<3^^
    Mutta toi sen uppopaistettu muna kuulostaa aika pahalta.. ei kaikkee tarvii paistaa. Ei noita Emman patukoitakaan. Ei ole muutenkaan kamalan epäterveellistä?

    Pusuja mussu!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.